Wellness

Toe aan pure ontspanning? Maak uw hoofd leeg tijdens een bezoek aan Promenade Healthclub & Spa en laat alle stress los in onze sauna’s. Het spa gedeelte beschikt over verschillende sauna’s met elk een andere werking. Naast ontspanning is een saunabezoek ook goed voor de gezondheid. De bloedsomloop wordt gestimuleerd, vochtreserves ververst en u bouwt weerstand op. Na een saunabezoek kunt u afkoelen op ons terras of bijkomen in de relaxruimte.

Stoombad

Een stoombad heeft een zuiverende werking op het lichaam. Er wordt constant hete lucht aan de ruimte toegevoegd. Door deze hete lucht ontstaat een weldadige mist. De warme lucht opent de poriën waardoor afvalstoffen uit het lichaam worden afgevoerd. De luchtvochtigheid in het stoombad is 100%. De temperatuur ligt tussen de 46 en 49 graden. Deze temperatuur ligt een stuk lager dan bij een gewone sauna. Een stoombad is zeker niet minder intensief. Na een kwartier in het stoombad is de lichaamstemperatuur gestegen en is het de bedoeling dat u grondig afkoelt. U kunt in het stoombad blijven totdat uw lichaam aangeeft dat het genoeg is.

Infrarood Sauna

De infrarood sauna is een sauna met droge warmte. De sauna helpt bij spier- en gewrichtspijn. De infrarood stralen en de warmte stimuleren de stofwisseling en zorgen voor een goede doorbloeding van de spieren. Regelmatig gebruik van deze sauna houdt u fit en gezond. Een afkoelingsfase is bij deze sauna niet nodig.

De Finse Sauna

De Finse sauna is de meest traditionele sauna. De temperatuur ligt rond de 80 graden. Relax, sluit uw ogen en geniet van de warmte en de stilte. Na een bezoek aan deze sauna moet u goed afkoelen door bijvoorbeeld een wandeling te maken op het terras.

Finse Buiten Sauna

De Finse buitensauna verschilt van de binnensauna. De luchtvochtigheid in de cabine hangt af van de weersomstandigheden. Bij een hoge luchtvochtigheid buiten stijgt de luchtvochtigheid in de cabine. Een bezoek aan deze sauna verschilt van dag tot dag.